29 november, 2017

en heldag hos Norrviken Båstad.

Igår var jag och ett gäng glada bloggkollegor bjudna till Norrviken Båstad. Vilket fantastiskt vacker ställe! Jag förstår att hela nästa år är uppbokat för bröllop.

Vår dag började med en god frukost i Orangeriet där vi fick höra historien om Norrviken. Den innehöll både tre fruar och spöken!

Efter frukosten var det blomsterbindning som stod på schemat.

Så himla härligt att bara få gå loss på alla blommor, granris och kvistar. Att jag när jag väl var hemma råkade tappa hela min kreation i golvet är en annan historia…

Vi kunde nog ha stått där hela dagen och lekt florister men helt plötsligt var det dags för lunch!

En lågtempererad torsk med inspiration från julbordets lutfisk. Denna var tusen gånger bättre kom vi alla överens om.

Till efterrätt små saffrans och pepperkaksbitar. Ja ni fattar ju…

Som om vi inte fått nog av det goda så var det nu dags för att göra vårt egna julgodis.

Mycket kladd, skratt och instagrammande senare hade vi vårat godis paketerat.

TACK Norrviken Båstad och Plodder PR för en härlig dag och lite försmak på julen!

27 november, 2017

DIY-tips.


Jag har ett superbra tips jag skulle vilja dela med mig av. Så här var det nämligen, jag har letat hur länge som helst efter en matta som passar i vårt kök. Den måste vara tillräckligt lång och tillräckligt bred, men inte för bred. Rätt nyans och känsla…ja ni fattar. Kraven var många. Under tiden jag har jagat har vi haft en trasmatta som har gästspelat, den mattan har varit perfekt i måtten men inte i färgerna. Så slog det mig – en trasmatta är ju gjort av gamla trasor, typ gamla kläder, påslakan osv. Då borde det ju funka att färga den men textilfärg! Jag köpte svart textilfärg och körde ett test. Och det blev jättebra! Allt blev inte svart men resultatet blev perfekt för mig.

SÅ – dagens DIY tips är att köpa en billig trasmatta och färga in den i önskad färg. Varsågoda!

26 november, 2017

nya inköp.


Dom här finheterna köpte jag i fredags hos Ab Småland. Handstöpta ljus, jag tycker det är så fint med ljus som inte är kritvita. Två små fat, tänkte använda dem till att lägga tepåsen på. Superfina och handgjorda. Och en ljusstake, älskar färgstänken som gör varje ljusstake unik. Det finns en hel serie med porslin i samma serie. Skålar, fat osv. Kanske dags att börja samla…

24 november, 2017

fredagsbesök hos AB Småland.

Idag tog jag med mig Valle till AB Småland som hade en liten julmarknad på andra våningen. Jättemycket fint hantverk, allt från handgjort godis till keramik. Jag köpte två små saker och blev helt kär en tjej som täljde (alltså jag blev ju inte kär i HENNE utan hennes grejer…). Jag kan visa er imorgon!

På AB Småland finns så himla mycket fint. Den där lilla barnsängen till exempel och annat fint till alla små minis.

Underbara sängkläder. Gult och rosa, inte så dum kombo.

Vi avslutade vårt besök med lussebulle och en drömmig chokladkaka med fikon. En bra fredagseftermiddag kan man säga.

17 november, 2017

helgens boktips – flora supersum.


Förra helgen besökte jag en av mina absoluta favoritbutiker här i Limhamn, nämligen Geijersgatan 53.  Hittar alltid något fint där och den här gången föll jag pladask för Lena Granefelts bok Fora supersum. Har inte riktigt haft tid att sätta mig ner och bläddra igenom den ordentligt men i morse tog Johan pojkarna på en liten utflykt så då kröp jag ner i sängen igen med en kopp te och bläddrade. Alltså vackrare bilder får man nog leta efter. Tänk att vissna, döda blommor kan vara så fantastiskt vackra. Detta får bli helgens boktips!

 

 

18 oktober, 2017

chokladbollar.


Min kompis Sanna som är fantastisk på att komma på nyttiga mellanmål har startat upp ett instagramkonto som heter Bozoli. Förhoppningsvis ska det sluta i en kokbok där jag ska ta bilderna. Jag testade lite i helgen, både att göra nyttiga chokladbollar (överraskande goda!) och att fota lite. Resultatet ser ni ovan.