16 december, 2018

En liten ärtsoppa bara.

Gjorde en fantastiskt enkel men otroliga snygg örtsoppa i helgen. Tänker nyårsförrätt kanske? Superlätt att förbereda och sen bara piffa till vid servering! Servera med gott bröd och alla blir nöjda!

Det här använde jag, lite på en höft. (Är ingen receptföljarmänniska. Och det här är ju ingen matblogg. Egentligen.)

450 g frysta ärtor

1 gul lök

2 vitlöksklyftor

Grönsaksbuljong

ca 6 dl vatten

2 dl crème fraiche

1 dl vitt vin

Skala lök och vitlök och hacka. Stek i olja, häll i crème fraiche och koka upp. Häll på vatten och vin. Tillsätt grönsaksbuljong. Jag tror jag använde 2 matskedar. Tillsätta ärtorna och låt koka en liten stund. Mixa till en slät soppa. Färdigt! Toppa med rotfruktschips, rödbetsgroddar, vitlöksolja, något grönt och dra några varv med pepparkvarnen.