10 maj, 2015

vegetarisk vårlunch – IKEA Livet Hemma.

livet hemma veglunch3 veglunch

 

Stylilng and Photo: Maria Riazzoli for IKEA Livet Hemma


Idag bjuder jag på vegetarisk vårlunch hos IKEA Livet Hemma. Testa den här salladen i veckan eller varför inte redat idag. Den är supergod!!

Grön vårsallad med picklad svamp

Till salladen:
1 påse machesallad
2 dl kokta sojabönor
1 avokado
1/2 knippe grön sparris
1 liten rödlök
1/2 mogen mango
böngroddar
ärtskott
1/2 paket halloumi
lime

Topping:
1/2 dl salta, rostade cashewnötter
svarta sesamfrön
krasse
koriander

Picklad shitakesvamp:
125 g shitakesvamp
olja till stekning

Till marinaden:
1/2 dl japansk soja
1 msk honung
1 liten hackad chili
saft från 1 lime
2 cm färsk, riven ingefära
salt och peppar

Så här gör du:
1. Börja med att blanda ihop alla ingredienser i marinaden till de picklade svamparna i en djup tallrik. Ta bort eventuell jord och smuts från svamparna och stek dessa i lite olja tills de är gyllenbruna. Häll över svamparna i marinaden och låt svala, rör om då och då.
2. Skär av den träiga biten av sparrisroten och koka snabbt upp dessa tillsammans med sojabönorna i lätt saltat vatten. Låt sjuda i två minuter. Häll av och kyl ned sparris och bönor i isvatten.
3. Skär upp och stek halloumin i lite olja tills de har fått fin färg.
4. Hacka cashewnötterna och skär upp rödlöken i fina små lökringar.
5. Lägg upp sallad, böngroddar och ärtskott. Ta bort skal och kärna från mangon och skär i bitar och lägg ovanpå. Lägg på sparris, sojabönor, lök, halloumi samt den picklade svampen. Dela avokadon och ta bort kärnan, pressa lite lime över så håller den färgen bättre. Avsluta med att ringla lite av marinaden till svampen över salladen samt toppa med hackade cashewnötter, koriander, sesamfrö och lite klippt krasse.

2 reaktion på “vegetarisk vårlunch – IKEA Livet Hemma.

Kommentarer inaktiverade.