3 juni, 2017

Hörte Brygga.

I går bestämde vi oss för att packa in ungar och täcken i bilden för att köra ner till Beddinge Strand där Johans föräldrar har sin sommarstuga. Ett stenkast från stugan liggen den smått magiska plasten Hörte Brygga.

Vi har varit där många gånger och ätit lunch men nytt för i år var den lilla lanthandeln som ligger i anslutning till restaurangen.

Allt är närodlat och härligt på alla vis. Jag skulle kunna tänka mig att flytta in eller ha ett bröllop där (om jag nu inte redan var gift) vilket det skulle hållas på lördagen. Tänk att gifta sig där på bryggan och sen ha en fest i lanthandeln. Drömmigt värre.

Allt från lyxiga vinäger- och oljeflaskor till kolor finns att hitta. En objuden gäst i form av en svala fanns också där. Man fattar ju hur svalan tänker – gör dom det så mysigt där inne så får dom ju skylla sig själva.

Superfina skinnförkläden och koppar, tvålar och posters fanns också.

Ni förstår ju. Nybakat bröd bröd och färska grönsaker i massor. Det blir ju så mycket roligare att handla då.

Anledningen till att vi åkte dit just i fredags var att det var premiär för lanthandelns pizzakasse.

I kassen låg det ingredienser till två stycken pizza bianco men surdeg från Söderberg & Sara, yougurt från Elsekjell, fänkålssalami (eller brie för oss som inte äter kött), svamp från Saxtorp, tomater från Orelund, västerhavsost från Thise och rapsfrön från Gunnarshög.

Det blev SÅ. HIMLA. GOTT. Och trevligt dessutom att få göra pizzan själv. Hämtpizza på nytt vis liksom.