11 mars, 2015

Lite tankar om stylinghysterin.

 

IMG_8994x-1024x683IMG_8676x-1024x683IMG_8656x-1024x683IMG_8634x-683x1024photos: The Way We Play

Jag tänker lite på debatten som pågår om ytligheten i inredningsbranchen som startade med Karin Adelskölds krönika ”revolutionen startar i skiten” Jag håller med Karin om att hemma hos-bilderna som målas upp i inredningsmagasinen är drömmar inbäddade i lagom skrynkliga linnesängkläder – men jag tycker inte man behöver gå så långt att visa ett helt ostädat hem. Något mitt emellan känns väl bra? Därför gillar jag jättemycket reportaget ovan. Det är så där lagom stökigt plus att människorna som bor där inte sitter i soffan med en rosa kudde i knät – nej, de lever faktiskt där. Mer sånt och mindre tomt stylade hem utan hjärta tänker jag. Jag tror mycket av den tillrättalagda känslan skapas just i det faktum att hemma hos reportagen sällan har med människorna som faktiskt bor där (mer än sittandes i soffan med ett påklistrat leende). Låt folket komma in i bilden, på ett naturligt sett, det är något jag vill se mer av. Sen slog det mig i skrivandets stund – hade det inte varit kul att få se före och efter bilder? Hur såg det ut innan stylisten la sin magiska touch?

2 reaktion på “Lite tankar om stylinghysterin.

Kommentarer inaktiverade.