3 september, 2015

vi gör vad vi kan.

valle

 

Det är här är mitt barn. Han heter Valter. Han fyller tre år i oktober. Han vet inte vad krig är. Han tycker inte om att bada i havet. För honom är havet någonstans där Kapten Krok seglar med sitt skepp. Havet är inte en potentiell flyktväg.

Jag är hans mamma. Hon som skulle göra vad som helst för honom. Hon som varje dag hjälper honom på med den långa rocken i sammet och som tar fram de gamla stövletterna med hög klack för att ”det är Kapten Kroks skor faktiskt”. Hon som skulle lämna allt hon hade och sätta sig på en båt med sitt barn i famnen mot okänt land bara för att den där båten var en tryggare plats än landet hon kom från. Hon som inser vilken tur hon haft i livets lotteri. Hon som önskar att alla de där barnen på flykt kunde få komma till landet Ingenstans, där en älva vid namn Tingeling väntade istället för hårdhänta gränsvakter. För det är vad mitt barn tror väntar honom på andra sidan havet.


Det finns så många sätt att hjälpa på. Bara den minsta lilla insats gör ju skillnad. Så kom igen, tillsamman är vi starka. Ingen kan göra allt men alla kan göra något.

Skänk en liten eller stor slant, hur mycket spelar ingen roll – Vi gör vad vi kan, eller hur?

VI GÖR VAD VI KAN

2 reaktion på “vi gör vad vi kan.

  1. Lena Vanke Lagström

    Så fint du skriver.Håller med dig,tillsammans är vi starka. Och jag tycker vi alla har en skyldighet att hjälpa alla dessa människor som är tvungna att lämna sitt hem o land.

Kommentarer inaktiverade.